Ajánló

 • Távírótörténeti muzeális tárlat, Sáfár József távíró gyűjteménye
  2017. május 30.
  Tovább
 • SZIP Hirek
  2015. április 2.

  Kedves Kollégák!

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy

  2015.09.28-án megjelent az Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztését célzó GINOP 3.4.1-2015 pályázati felhívás.

  A felhívás célja az infokommunikációs területen működő kis-, közepes és nagyvállalkozások által legalább 30 Mbps sávszélességet biztosító hálózati infrastruktúra kiépítésének megvalósítása Magyarország kevésbé fejlett régióiban (KMR régió nem képezi a pályázat részét), elősegítve ezáltal a digitális szolgáltatások elterjesztését és az állampolgárok valamint a vállalkozások számára a digitális világba való beilleszkedést.

   A nyertes pályázók az előkészítés során műszaki tervek, specifikációk, kiviteli és tendertervek elkészítését, a megvalósítás alatt műszaki ellenőri szolgáltatás igénybevételét jogosultak tervezni és elszámolni. A pályázathoz kapcsolódóan, de attól független tevékenységként, állam megbízásából eljáró felügyelő mérnökök (FEM) fogják felülvizsgálni a tervezési és a kivitelezési munkákat a fejlesztési beruházás műszaki jellemzőire, eljárásaira és megvalósítására vonatkozóan.

  A tevékenységekre vonatkozó részletes információkat és követelményeket a felhívás és kapcsolódó mellékletei tartalmazzák, illetve a Kamara által szervezett oktatások során bemutatásra kerülnek.

   A felhívás a palyazat.gov.hu/doc/4506 linken elérhető. A pályázatok benyújtására 2015.09.30-tól két ütemben nyílik lehetőség a felhívás mellékletét képző területi megosztás alapján (első ütemben 2015.11.15-ig, második ütemben 2016.01.01-jéig).

   

  A fenti információt Szupergyors Internet Projekt vezetésétől kaptuk, akikkel folyamatos kapcsolatot tartunk.

   

  Üdvözlettel: Rácz József

  MMK Hírközlési és Informatikai Tagozat elnöke

   

   

   

   

  Tovább