ápr.
02

SZIP Hirek

Kedves Kollégák!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy

2015.09.28-án megjelent az Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztését célzó GINOP 3.4.1-2015 pályázati felhívás.

A felhívás célja az infokommunikációs területen működő kis-, közepes és nagyvállalkozások által legalább 30 Mbps sávszélességet biztosító hálózati infrastruktúra kiépítésének megvalósítása Magyarország kevésbé fejlett régióiban (KMR régió nem képezi a pályázat részét), elősegítve ezáltal a digitális szolgáltatások elterjesztését és az állampolgárok valamint a vállalkozások számára a digitális világba való beilleszkedést.

 A nyertes pályázók az előkészítés során műszaki tervek, specifikációk, kiviteli és tendertervek elkészítését, a megvalósítás alatt műszaki ellenőri szolgáltatás igénybevételét jogosultak tervezni és elszámolni. A pályázathoz kapcsolódóan, de attól független tevékenységként, állam megbízásából eljáró felügyelő mérnökök (FEM) fogják felülvizsgálni a tervezési és a kivitelezési munkákat a fejlesztési beruházás műszaki jellemzőire, eljárásaira és megvalósítására vonatkozóan.

A tevékenységekre vonatkozó részletes információkat és követelményeket a felhívás és kapcsolódó mellékletei tartalmazzák, illetve a Kamara által szervezett oktatások során bemutatásra kerülnek.

 A felhívás a palyazat.gov.hu/doc/4506 linken elérhető. A pályázatok benyújtására 2015.09.30-tól két ütemben nyílik lehetőség a felhívás mellékletét képző területi megosztás alapján (első ütemben 2015.11.15-ig, második ütemben 2016.01.01-jéig).

 

A fenti információt Szupergyors Internet Projekt vezetésétől kaptuk, akikkel folyamatos kapcsolatot tartunk.

 

Üdvözlettel: Rácz József

MMK Hírközlési és Informatikai Tagozat elnöke